7 Ağustos 2010 Cumartesi

Tam demokrasi!

Bugün hava tam güneşli. Tam sıcak. Ne alçak basınç, ne yüksek, basınçlar tam kıvamında, tastamam...

Ne demektir tam demokrasi? Demokrasi denilen şeyin yarımı, çeyreği olur mu? Demokrasi ya vardır, ya yoktur. Demokrasi denge ve denetleme demektir. Bir de kendine demokratlar var. Esasında demokrasi kavramını kuşa çevirenler de onlardır. Demokrasiyi sadece kendileri için isterler. Benim ne istediğime gelince; bizleri yönetenlerin ve sorumluların sadece seçimden seçime değil, her gerektiğinde hesap verdiği, kendilerine yöneltilen sorulara "buna cevap vermeyeceğim" demediği, genel kurmay başkanının ve kuvvet komutanlarının isimlerini bilmeme gerek kalmayan bir demokrasi istiyorum. Neyse, detaylara girmeyeceğim. Ama özellikle yeni anayasa yazma çabaları ve yaklaşan anayasa referandumu açısından bir kaç noktaya değineceğim.

1982 anayasası %92 evet oyuyla kabul edildiği halde, tek tek sorulduğunda, 1982 yılında oy verme çağında olanların hemen hepsi 82 anayasasına "hayır" demiş olduğunu söyleyecektir. Bu ülkede yaşayan insanların %92'si, demokrasi getireceğim diye demokrasiyi resmen katleden, Atatürkçüyüm diyerek Atatürk'ün mirası olan kurumları tek tek kapatan, çocuklarımızın beynini yıkamışlar diyerek çocuklarımıza lise düzeyinde Üniversiteleri layık gören, fail-i meçhul cinayetlere son vereceğim diyerek fail-i belli cinayetler işleyen darbecilerin anayasasına "evet" oyu verdi. İnsanlarımız ne yaptıklarının farkında olsalardı %92 evet oyu çıkar mıydı? Şimdi hemen hemen aynı insanlardan ve onların yetiştirdiği, çoğunluğu ihtilal görmemiş depolitize çocuklarından yeni bir anayasa taslağına "evet" demeleri isteniyor. Herşeyden önce, birbiriyle ilgisiz 26 sorunun tek bir cevabının olma olasılığı ne kadardır? Bir tanesine bile hayır demek istiyorsam, diğerlerine de neden hayır demek zorundayım? Taslağın içeriğini maskelemek için de "bu bir demokrasi sınavı" olacak deniyor. 12 eylüle, ihtilallere hayır diyorsanız, bu anayasaya "evet" oyu vereceksiniz deniyor. Çarpıklığa bakın! Bu insanların bu sefer doğru bir karar vereceğine emin misiniz? Anayasa taslağını okuyup mu oy verecekler? İnsanlarımız 30 yıldır çok mu geliştiler? çok mu akıllandılar? Her daim aldatılanlar, zokayı yutanlar aynı insanlar, oylamada kelle sayısına bakıldığına göre, aynı çoğunluk değil mi?

Buraya kadar anlattıklarım oy verecekler ile ilgili. Bir de kanun taslağını hazırlayanların durumuna bakalım. Taslağı hazırlayan ve önümüze getirerek demokrasi isteğimizi göstermemizi isteyen parti, çok değil daha 2 yıl önce anayasa mahkemesi tarafından anayasaya aykırı eylemleri olduğu kabul edilen ve bu yüzden ceza alan bir parti! Cezanın ne olduğu, suçun karşılığı olup olmadığı tartışılabilir. Fakat tartışılmayacak olan; bu partinin anayasaya aykırı eylemleri alışkanlık haline getirmiş olmasıdır. Gözünüzün önüne getirin; anayasaya aykırı suç işlediği kanıtlanmış bir parti anayasada değişiklik yapmaya çalışmakta! Üstelik suçlu olduğunu ben söylemiyorum, anayasa mahkemesi söylüyor. Şimdi soruyorum: bu partinin yapacağı anayasa değişikliklerine güveniyor musunuz? Taslağın içinde tuzaklar olmadığına emin misiniz?

ÇARPIŞMALARI KAYBEDİN AMA SAVAŞI KAZANIN! Robert Greene

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder